Az egészséges táplálkozás alapelvei ugyanazok az egészségesek és a daganattal diagnosztizált betegek számára. Kiegyensúlyozott, könnyű, vegyes étrend javasolható, amelyben kevés a zsír, a vörös hús, a fehér liszt és a cukor, sok…
Apró lépések egy egészségesebb új év felé
Túl macerás, bele se kezdek! – adjuk fel egy kiegyensúlyozottabb életmódra való áttérés nulladik lépésénél. Pedig nem kell drasztikusan megváltoztatni étkezési szokásainkat azért, hogy egészségesebbek lehessünk. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének tippjei…
Elhízás: a súllyal nő a rákkockázat
millió ember túlsúlyos Magyarországon – derül ki az országos táplálkozási és tápláltsági állapotvizsgálatból. Az adatból számos betegségrizikó is következik.
Tudatos étkezés tanfolyam indul daganatos betegeknek
A Tűzmadár Házban minden érintettet várnak a május 5-én induló “Tudatos táplálkozás, tudatos étkezés” tanfolyamon.
Mesterséges lórúgások helyett természetes vitaminok
Egyre többen fogyasztanak táplálék-kiegészítőket, kifejezetten vitaminkészítményeket abban a reményben, hogy ezek csökkentik a rákos megbetegedések rizikóját. Az Amerikai Egyesült Államokban több mint 70 ezer ember bevonásával végeztek egy 10 éves időtartamú követéses…